4

++Jodoh Pertemuan Di Tangan Tuhan++


Lately banyak terpampang di dada akhabr pasal putus pertunangan..Antaranya ialah pemain bola sepak kebangsaan,Khairul Fahmi & Elia, pengacara tv popular,Ally Iskandar & Aisyah dan sebagainya..
Apa yg me nk highlight kat sini,(cewah!mcm penceramah bebas lak) ialah setiap kejadian ada hikmah disebaliknya..Allah yang menentukan segalanya..
Kita harus redha dengan apa yg ditentukan oleh Nya...
Sedangkan orang yang dah kawen pun boleh bercerai berai,inikan plak orang yg masih di alam pertunangan..Subhanallah..

"Dengan namaMu ya Allah,aku memohon kepadamu semoga hubunganku mendapat kerahmatan dariMu dan ku meminta semoga Kau memanjangkan dan mengekalkan hubungan bersama bakal suamiku sampai bila-bila..
Serta menjauhi segala perkara yang tidak diingini drp berlaku.
Walau apa pun juga,aku juga tetap akan redha dengan segala ketentuan yg Kau berikan..
Ya Rabbalalamin.."

4 comments:

Ora_Adzlin said...

amin...Ya Rabbalalamin..

SITIEPPASYAFA said...

Ohh untuk yang kes Ally tu aku tau sangat hikmah dia. Hikmah dia sebab dia dah amik keputusan dia tak nak kecewakan aku. Soooo syuwiiit kan Ally kat aku? Hahaha.

intan Norafzan said...

hy sis...
sedangkan orang kahwin pun boleh bercerai, nikan pulak org yg bertunang?
kesian jugak pd si elia tu but its a lesson for her jugak, mayb lepas ni tak perlu nak cerita personal detail kd org..sebab bila dh jd mcmni, sendiri yg malu..:(

usagi wanie said...

hi yanie!!

yup byk betul kisah KFCM n elia tue.
Sampai ramai yang buat kesimpulan sendiri..
biar diaorg je lah yang tau..
lagipun Tuhan maha Adil...:)

Post a Comment

Back to Top