++My Kezen Wedding++

Salam,rasanya dah lama blog ni x ter "update"..Yela,start ja bulan Ramadhan & Syawal,dah mula bz..Bz nak berpuasa..Bz nak beraya..So,benda yg x berapa penting ni,terpaksa la ditinggalkan buat sementara waktu..hehe..
Ok,before terlambat,me nak wish Selamat Pengantin Baru buat sekian kalinya untuk Amirul Kusyairi (My kezen) dan Nur Afny..Semoga jodoh kalian kekal sampai akhir hayat.Amiin..Congrats!

Date : 02 October 2011
Venue :  Pearl Grand Ballroom,Setia Pearl Island. 

Ni antara gambar untuk tatapan..hehe.
Amirul & Afny
Biru & Putih..So Sweet..
Meja makan pengantin..Cantik sangat..
B4 kedatangan tetamu jemputan..
My & pengantin's friends..

Fahmy,Diana & Wak...
Tiup jangan x tiup..hehe
Me with sister,kezens n lovely makcik..=)
I love my family..So much!

I love my fiance too...So much...=P

 Alhamdulillah,semuanya dah bejalan dengan lancar pada hari tu..Tapi yg jadi x brpa best sebab,biasa lah,di majlis sebegini rupa,kalau me x kena 'tembak' or soal,x sah la..hehe..
Semua sedara2 dok tanya "Ni bila plak?","Lepas ni,hampa dua plak kan", "Ha,hampa dua,cepat2 skit" dan macam2 lagi la soalan..
Me hanya mampu tersenyum n cakap Insyaallah,x lama lagi..What to say kan..Kita hanya merancang,Tuhan yg menentukan..hehe...
Pa2 pun,hope kawan2 dapat mendoakan kebahgiaan me n semoga semuanya berjalan dengan selamat n sempurna...Insyaallah,amiinn..=)




++Perihal Biskut Raya & Hari Raya++

Hey..hey..hey...Pejam celilk pejam celik dah nak raya dah..Wheeee!!!.banyak seronok,dua ronok n beronok-ronok!
Sebut ja pasal hari raya,mesti dalam kepala otak nak shopping barang baru untuk raya..Paling utama ialah baju,kasut,&beg..
If x shopping benda2 tu semua,maka hampa n suram la suasana raya nanti...betol x?hehe..
Tengah cakap pasal shopping raya,untuk pengetahuan semua,me pun still x sempat nak shopping apa2 utk nk raya...Uwaaa!Sedih kan..
Orang2 lain,1st Ramadhan dah start shopping..Tp me,last Ramadhan baru nk shopping kot..xpala...
Last pun last la..Asalkan dapat beli apa yg dicari n yg berkenan di hati...Beraya dalam kesederhanaan cukup la..(ayat dah basi)..hehe

But ni lain lak critanya ni..Lastweek me buat biskut raya yang paling kacang di dunia..(dlm bahsa penang kacang = senang)..Tapi biskut ni xdk kena mengena dengan kacang or samada dibuat drpda kacang or sebagainya lah.,.hehe..
Biskut paling senang nak buat (budak tadika pun blh buat) ialah Biskut Cornflake Bermadu..hehe..
1st time gk la me buat sorang2..Selalunya buat dengan mak..hehe..
This year lain skit drp tahun2 lepas..This year me tambah coklat..Jadi namanya pun dah tukar la..Biskut Cornflake Coklat Bermadu..hehehe

Rupa setelah digaul dengan madu n coklat
Letak n susun dalam paper cup..=)
Tukang buat...=P
Taraa!!Ni la rupanya setelah siap..=p



Even nak buat ni punya la senang,tp rasa happy sangat sebab buat sendiri..hehe..Sapa nak rasa,mai la umah k..ooopps!..hehe

Raya,raya jugak la kan.Tapi pa2 pun,di dalam bulan yang mulia ni,sama2 la kita dekatkan diri kepada Maha Pencipta Allah dan memberbanyakkan ibadat kita..Semoga kita sentiasa diberkati oleh Nya..Amiinn....
4

++Jodoh Pertemuan Di Tangan Tuhan++


Lately banyak terpampang di dada akhabr pasal putus pertunangan..Antaranya ialah pemain bola sepak kebangsaan,Khairul Fahmi & Elia, pengacara tv popular,Ally Iskandar & Aisyah dan sebagainya..
Apa yg me nk highlight kat sini,(cewah!mcm penceramah bebas lak) ialah setiap kejadian ada hikmah disebaliknya..Allah yang menentukan segalanya..
Kita harus redha dengan apa yg ditentukan oleh Nya...
Sedangkan orang yang dah kawen pun boleh bercerai berai,inikan plak orang yg masih di alam pertunangan..Subhanallah..

"Dengan namaMu ya Allah,aku memohon kepadamu semoga hubunganku mendapat kerahmatan dariMu dan ku meminta semoga Kau memanjangkan dan mengekalkan hubungan bersama bakal suamiku sampai bila-bila..
Serta menjauhi segala perkara yang tidak diingini drp berlaku.
Walau apa pun juga,aku juga tetap akan redha dengan segala ketentuan yg Kau berikan..
Ya Rabbalalamin.."
4

++Dinner Bersama Encik Tunang++

Mengidam dan Kempunan..Tu la dua perkataan yg dapat menggambarkan bagaimana me betol2 teringin nak makan Kenny Rogers ni..
Dari bulan lepas lagi dok buat terok dengan encik tunang suh belanja makan..
So,baru last night dia mengabulkan my permintaan..haha..(mengidam mengalahkan orang mengandong!)
Nyum2..Muffin tu sangat sedap.ME kebas dua2..=P
Tunjuk gambar je..X order pun..
Ice Lemon Tea..Yeha!
Yang ini harus ditonjol kan..kuang3...



Ni bekalan sebelum puasa kot..Nanti xtau la nak bukak posa kat mana lak dengan encik tunang..Hehehe..

P/s :Beli kebab or nasik tomato kt pasar Ramadhan then makan kat rumah,lagi bagus..hehe..
0

++All About Life++

2

++Cubaan Melilit Tudung++


Yes,akhirnya berjaya gk me melilit tudung even style ni simple ja bg orang2 yg dah PRO pakai tudung cengginih kan..hehe..
Xpa..Xpa..Me kan budak baru belajar..Belajar yg simple2 n basic2 je dlu..hehe..

Me n sista otw nk p kezen's wedding..        
P/s : Insyaallah,pas kawen nak pakai cm nih...Amiin..
0

++Stereo Hearts++



Make me your radio..
Turn me up when you feel low..
This melody was meant for you..
So sing-a-long to my stereo.
Back to Top