++My Kezen Wedding++

Salam,rasanya dah lama blog ni x ter "update"..Yela,start ja bulan Ramadhan & Syawal,dah mula bz..Bz nak berpuasa..Bz nak beraya..So,benda yg x berapa penting ni,terpaksa la ditinggalkan buat sementara waktu..hehe..
Ok,before terlambat,me nak wish Selamat Pengantin Baru buat sekian kalinya untuk Amirul Kusyairi (My kezen) dan Nur Afny..Semoga jodoh kalian kekal sampai akhir hayat.Amiin..Congrats!

Date : 02 October 2011
Venue :  Pearl Grand Ballroom,Setia Pearl Island. 

Ni antara gambar untuk tatapan..hehe.
Amirul & Afny
Biru & Putih..So Sweet..
Meja makan pengantin..Cantik sangat..
B4 kedatangan tetamu jemputan..
My & pengantin's friends..

Fahmy,Diana & Wak...
Tiup jangan x tiup..hehe
Me with sister,kezens n lovely makcik..=)
I love my family..So much!

I love my fiance too...So much...=P

 Alhamdulillah,semuanya dah bejalan dengan lancar pada hari tu..Tapi yg jadi x brpa best sebab,biasa lah,di majlis sebegini rupa,kalau me x kena 'tembak' or soal,x sah la..hehe..
Semua sedara2 dok tanya "Ni bila plak?","Lepas ni,hampa dua plak kan", "Ha,hampa dua,cepat2 skit" dan macam2 lagi la soalan..
Me hanya mampu tersenyum n cakap Insyaallah,x lama lagi..What to say kan..Kita hanya merancang,Tuhan yg menentukan..hehe...
Pa2 pun,hope kawan2 dapat mendoakan kebahgiaan me n semoga semuanya berjalan dengan selamat n sempurna...Insyaallah,amiinn..=)




++Perihal Biskut Raya & Hari Raya++

Hey..hey..hey...Pejam celilk pejam celik dah nak raya dah..Wheeee!!!.banyak seronok,dua ronok n beronok-ronok!
Sebut ja pasal hari raya,mesti dalam kepala otak nak shopping barang baru untuk raya..Paling utama ialah baju,kasut,&beg..
If x shopping benda2 tu semua,maka hampa n suram la suasana raya nanti...betol x?hehe..
Tengah cakap pasal shopping raya,untuk pengetahuan semua,me pun still x sempat nak shopping apa2 utk nk raya...Uwaaa!Sedih kan..
Orang2 lain,1st Ramadhan dah start shopping..Tp me,last Ramadhan baru nk shopping kot..xpala...
Last pun last la..Asalkan dapat beli apa yg dicari n yg berkenan di hati...Beraya dalam kesederhanaan cukup la..(ayat dah basi)..hehe

But ni lain lak critanya ni..Lastweek me buat biskut raya yang paling kacang di dunia..(dlm bahsa penang kacang = senang)..Tapi biskut ni xdk kena mengena dengan kacang or samada dibuat drpda kacang or sebagainya lah.,.hehe..
Biskut paling senang nak buat (budak tadika pun blh buat) ialah Biskut Cornflake Bermadu..hehe..
1st time gk la me buat sorang2..Selalunya buat dengan mak..hehe..
This year lain skit drp tahun2 lepas..This year me tambah coklat..Jadi namanya pun dah tukar la..Biskut Cornflake Coklat Bermadu..hehehe

Rupa setelah digaul dengan madu n coklat
Letak n susun dalam paper cup..=)
Tukang buat...=P
Taraa!!Ni la rupanya setelah siap..=p



Even nak buat ni punya la senang,tp rasa happy sangat sebab buat sendiri..hehe..Sapa nak rasa,mai la umah k..ooopps!..hehe

Raya,raya jugak la kan.Tapi pa2 pun,di dalam bulan yang mulia ni,sama2 la kita dekatkan diri kepada Maha Pencipta Allah dan memberbanyakkan ibadat kita..Semoga kita sentiasa diberkati oleh Nya..Amiinn....
4

++Jodoh Pertemuan Di Tangan Tuhan++


Lately banyak terpampang di dada akhabr pasal putus pertunangan..Antaranya ialah pemain bola sepak kebangsaan,Khairul Fahmi & Elia, pengacara tv popular,Ally Iskandar & Aisyah dan sebagainya..
Apa yg me nk highlight kat sini,(cewah!mcm penceramah bebas lak) ialah setiap kejadian ada hikmah disebaliknya..Allah yang menentukan segalanya..
Kita harus redha dengan apa yg ditentukan oleh Nya...
Sedangkan orang yang dah kawen pun boleh bercerai berai,inikan plak orang yg masih di alam pertunangan..Subhanallah..

"Dengan namaMu ya Allah,aku memohon kepadamu semoga hubunganku mendapat kerahmatan dariMu dan ku meminta semoga Kau memanjangkan dan mengekalkan hubungan bersama bakal suamiku sampai bila-bila..
Serta menjauhi segala perkara yang tidak diingini drp berlaku.
Walau apa pun juga,aku juga tetap akan redha dengan segala ketentuan yg Kau berikan..
Ya Rabbalalamin.."
4

++Dinner Bersama Encik Tunang++

Mengidam dan Kempunan..Tu la dua perkataan yg dapat menggambarkan bagaimana me betol2 teringin nak makan Kenny Rogers ni..
Dari bulan lepas lagi dok buat terok dengan encik tunang suh belanja makan..
So,baru last night dia mengabulkan my permintaan..haha..(mengidam mengalahkan orang mengandong!)
Nyum2..Muffin tu sangat sedap.ME kebas dua2..=P
Tunjuk gambar je..X order pun..
Ice Lemon Tea..Yeha!
Yang ini harus ditonjol kan..kuang3...



Ni bekalan sebelum puasa kot..Nanti xtau la nak bukak posa kat mana lak dengan encik tunang..Hehehe..

P/s :Beli kebab or nasik tomato kt pasar Ramadhan then makan kat rumah,lagi bagus..hehe..
0

++All About Life++

2

++Cubaan Melilit Tudung++


Yes,akhirnya berjaya gk me melilit tudung even style ni simple ja bg orang2 yg dah PRO pakai tudung cengginih kan..hehe..
Xpa..Xpa..Me kan budak baru belajar..Belajar yg simple2 n basic2 je dlu..hehe..

Me n sista otw nk p kezen's wedding..        
P/s : Insyaallah,pas kawen nak pakai cm nih...Amiin..
0

++Stereo Hearts++



Make me your radio..
Turn me up when you feel low..
This melody was meant for you..
So sing-a-long to my stereo.
0

++Pastamania & Macaron's day++


Last week,me n my bff,Lieynn p bersuka ria berdua2an..hehe..
Akhirnya dapat gak jumpa setelah banyak kali asyik postpone jer..
Seperti biasa la..tempat tu last minit plan..
We all p mengisi perot di Pastamania,Gurney Plaza..
But b4 that,me nak cita yang me dah capai hajat nak makan macaron..Setelah sekian lama me dok mengidam..Thanks to Lieynn bcoz telah memenuhi hajat beta..hehehe..
We all beli macaron kat Ritz Bakery..Dekat2 dengan Islan Plaza tu..hehe..
Susah betol nak jumpa macaron dalam Penang ni..Tapi,alhamdulillah..Dapat gak..yey!
My macarons!!Sedap n sangat manis..6pcs-RM11.00..
Nasi yang disaluti dengancheese..Nyum2..
Ni yang di'order' oleh Lieynn..Pedas skit tp ok..
Ni pun Lieynn yang order..Not bad..
Orange juice..Sebotol RM4.50..Hamek kau!hehe
Peace!
Let's eat macaron!
Me & My dear Lieynn..



Best sangat sekali sekala keluar dengan kawan2...Ni baru berdua..Kalau beramai lagi la best..hehe
Hope nextime boleh keluar lagi puas2 macam ni..huhu

P/s : Thank you so much Lieynn..Nextime kalau dapat bonus,belanja lagi ek..hahahaha...


0

++Beads & Sequins++

Bila sebut pasal tempahan baju kurung untuk raya,kebanyakannya semua tailor dh "tutup kedai"..
Yela,lagi berapa bulan ja nak raya kan..Ermm,sebab tu la sekarang org banyak beli yang ready made sebab x yah terkejar2 nak tempah baju or nak beli kain ela untuk nak buat baju kan..
Me pun sama..suka beli yg ready made punya..Senang..Price pun lebih kurang sama ja kalau beli kain n tempah.
Pengalaman paling yang x dapat dilupakan ialah bila malam raya,me punya baju belom siap..Pendek kata memang xdak baju raya la..
Tapi nasib baik ada baju spare yang lain..huh!
Kalau rasa x boleh nak amik tempahan,cakap la awai2..Xyah tamak kan..So,sekarang beli yang ready made or cari tailor yang lain..hehe

Ha,cakap pasal baju kurung ni,sebenarnya me nak cerita pasal menjahit beads kat baju ni..
Sekarang ni kan baju2 kurung semua ada beads..So,me pun teringin n teruja nak belajar jahit beads kt baju..(hope  bukan hot2 taik ayam la kan).
.Kebanyakan org masuk kelas menjahit or kursus menjahit beads kan..Tp me  nk belajar sendiri drp kawan2 me yang pandai jgk dalam jahit menjahit beads ni..hehe..
Alaa,me nak belajar yang simple2 punya dulu..Macam jahit beads dekat ujung lengan baju kurung dulu..
Nnt kalau dah pandai,baru la me jahit di bahagian2 lain kat baju kurung tu..

Me ada follow blog http://izyanbutikspa.blogspot.com/ ...Sungguh teruja me tengok hasil2 drp Kak Izyan ni..Kreatif sungguh...
Ni diantara pic2 yg me copy drp blog beliau untuk di buat contoh :



Mula2 nak try kena la tengok contoh yang simple2 dulu kan..nanti dah lama2 baru buat yang "meriah2" punya..hehe..





Nanti bila dah teret skit,baru nak belajar buat kelopak2 bunga camni..Hehehe...

Pa2 pun me sungguh teruja bila tgk hasil2 jahitan beads kt blog Kak Izyan ni..sungguh kreatif n menarik..
Pa2 pun doakan me supaya tidak belajar secara hot2 taik ayam je k..hehehe...
0

++Nobody's Perfect++


I gotta change if I wanna keep you forever..
Promise that I'm gonna try..
3

++Bandung & Jakarta Trip (Part 2)++

Ha,seperti yang dijanjikan..Ni cerita part 2 sepanjang me n family berada di bandung & Jakarta,Indonesia..1 day before menghadiri majlis ni,me n family pi mkan angin kat Bandung dulu..hehe..Dengan harapan nak bershopping barang2 kawen di Pasar Baru,Bandung.
Tapi malangnya,masa terhad..Xsempat nak bershopping banyak barang..hehe.
Xpa,insyallah,nextime nk p lagi..wakaka...
Di Bandung,me n family menginap di Tubagus,Homestay..Amat murah tapi sungguh memuaskan hati..haha..(ayat sungguh skema kan).
And the nextday baru la me n family berangkat ke Jakarta
bagi menghadiri majlis perkahwinan my kezen, Mohd Faidz & Iswidyasari Nawangwulan (Denok).
Wedding reception berlangsung di Golden Ballroom,The Sultan Hotel,Jakarta..

BANDUNG,INDONESIA


Dalam Flight..=)
Me & sista
At Soekarno-Hatta Airport
At Tubagus Homestay
Ruang Tamu Tubagus Homestay
Ruang makan Tubagus Homestay
Pi melawat kawah gunung berapi kat Takuban Perahu..Sejuk sangat..=)
Pemandangan dari atas..
Me,sista,mak & maktam..=)
Me

JAKARTA,INDONESIA
Majlis Bersiram & Meminta Restu


My abah sedang menyiram bakal pengantin
Like father like son...=)
Family pengantin lelaki
Upacara meminta restu
Bakal pengantin menjamah hidangan terkahir & perlu "berpuasa" sehingga selesai akad nikah pada keesokan harinya..(bagi mengelak di santau orang)
 
Majlis Bertandang Ke Rumah Pengantin Perempuan

Bersiap sedia ke rumah pengantin perempuan.
Antara barang hantaran yang diberi

"Dayang-dayang" yg membawa barang hantaran..=)
Pengantin lelaki diberi 'watikah' oleh bapa mertua
Ibu mertua menyuapkan segelas air kosong n diwajibkan minum sampai habis.

Majlis Akad Nikah & Persandingan

Pengantin lelaki dia arak masuk dewan
Mohd Faidz & Iswidyasari Nawangwulan
Dengan sekali lafaz,my kezen sah bergelar suami kepada Denok...=)
Rantai & Cincin Habib
Senyum bahagia...=P
Sekali lagi pengantin lelaki n perempuan meminta restu kepada parents diorang
Family pengantin lelaki & family pengantin perempuan
Me & my family
Malam reception (baju di sponser oleh family pengatin perempuan.).Cantek kan..
Antara hiburan pada malam tersebut (adik2 & makcik2 pengantin perempuan)
Me & my family 'besar' yg bertemakan gold pada malam tu.
yang ini,Haruslah!!!


Neway,Selamat Pengantin Baru untuk Abg Faidz n Kak Denok
Semoga perkahwinan u all akan berkekalan sampai akhir hayat..Amiin..











Back to Top