++Perihal Biskut Raya & Hari Raya++

Hey..hey..hey...Pejam celilk pejam celik dah nak raya dah..Wheeee!!!.banyak seronok,dua ronok n beronok-ronok!
Sebut ja pasal hari raya,mesti dalam kepala otak nak shopping barang baru untuk raya..Paling utama ialah baju,kasut,&beg..
If x shopping benda2 tu semua,maka hampa n suram la suasana raya nanti...betol x?hehe..
Tengah cakap pasal shopping raya,untuk pengetahuan semua,me pun still x sempat nak shopping apa2 utk nk raya...Uwaaa!Sedih kan..
Orang2 lain,1st Ramadhan dah start shopping..Tp me,last Ramadhan baru nk shopping kot..xpala...
Last pun last la..Asalkan dapat beli apa yg dicari n yg berkenan di hati...Beraya dalam kesederhanaan cukup la..(ayat dah basi)..hehe

But ni lain lak critanya ni..Lastweek me buat biskut raya yang paling kacang di dunia..(dlm bahsa penang kacang = senang)..Tapi biskut ni xdk kena mengena dengan kacang or samada dibuat drpda kacang or sebagainya lah.,.hehe..
Biskut paling senang nak buat (budak tadika pun blh buat) ialah Biskut Cornflake Bermadu..hehe..
1st time gk la me buat sorang2..Selalunya buat dengan mak..hehe..
This year lain skit drp tahun2 lepas..This year me tambah coklat..Jadi namanya pun dah tukar la..Biskut Cornflake Coklat Bermadu..hehehe

Rupa setelah digaul dengan madu n coklat
Letak n susun dalam paper cup..=)
Tukang buat...=P
Taraa!!Ni la rupanya setelah siap..=p



Even nak buat ni punya la senang,tp rasa happy sangat sebab buat sendiri..hehe..Sapa nak rasa,mai la umah k..ooopps!..hehe

Raya,raya jugak la kan.Tapi pa2 pun,di dalam bulan yang mulia ni,sama2 la kita dekatkan diri kepada Maha Pencipta Allah dan memberbanyakkan ibadat kita..Semoga kita sentiasa diberkati oleh Nya..Amiinn....

1 comments:

waNie said...

nak ckit...:)

Post a Comment

Back to Top